Det hun visste - utvalgte fortellinger Lydia Davis

ISBN:

Published: 2014

Paperback


Description

Det hun visste - utvalgte fortellinger  by  Lydia Davis

Det hun visste - utvalgte fortellinger by Lydia Davis
2014 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, ZIP | | ISBN: | 8.63 Mb

The collected stories of Lydia Davis kom ut i 2009, og vi har fått lov til å sette sammen vårt eget utvalg av 45 tekster, valgt ut fra hennes fire tekstsamlinger Break it down, Almost no memory, Samuel Johnson is indignant og Varieties ofMoreThe collected stories of Lydia Davis kom ut i 2009, og vi har fått lov til å sette sammen vårt eget utvalg av 45 tekster, valgt ut fra hennes fire tekstsamlinger Break it down, Almost no memory, Samuel Johnson is indignant og Varieties of disturbance. Utvalget er vedoversetter Johanne Fronth-Nygren.

Hun har også skrevet et etterord somintroduserer leseren for Davis forfatterskap.Lydia Davis fortellinger er beskjedne, opptar ikke store plassen, smykker seg ikke med etablerte genrebetegnelser, påstår ikke å ha svar på spørsmålene de stiller, avgrenserseg til det infraordinære, det som er så hverdagslig at det stort sett passererubemerket under radaren. Flyktige tanker, automatiske gester, tilfeldigekommentarer, ubevisste utelatelser, mangel på tilstedeværelse. Med presisjonsynliggjør hun det usynlige. Med klarhet gjengir hun det uklare. Derfor blirdet lett til at man etter å ha lest Davis stadig sammenligner dagligdagsesituasjoner med fortellingene hennes.

Fortellingene antar arketypiskekvaliteter, dagliglivet byr på illustrasjoner av dem. Det er fristende å si atman begynner å se verden gjennom daviske øyne.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "Det hun visste - utvalgte fortellinger":


arkangelshakespeare.com

©2011-2015 | DMCA | Contact us