De 100 mooiste kerken van Noord-Brabant Wies Van Leeuwen

ISBN: 9789040007453

Published: October 2012

Hardcover

300 pages


Description

De 100 mooiste kerken van Noord-Brabant  by  Wies Van Leeuwen

De 100 mooiste kerken van Noord-Brabant by Wies Van Leeuwen
October 2012 | Hardcover | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, RTF | 300 pages | ISBN: 9789040007453 | 10.63 Mb

Meeslepend beeld van cultuurschat Noord-Brabant bezit vele honderden waardevolle kerken. Nog steeds zijn ze het middelpunt van onze steden en dorpen. Vaak echte musea, vol boeiende beelden, schilderingen en meubels die vertellen over de geschiedenisMoreMeeslepend beeld van cultuurschat Noord-Brabant bezit vele honderden waardevolle kerken. Nog steeds zijn ze het middelpunt van onze steden en dorpen.

Vaak echte musea, vol boeiende beelden, schilderingen en meubels die vertellen over de geschiedenis van onze leefomgeving. Vele kerken worden door teruglopend kerkbezoek bedreigd met sluiting. Tijd om de balans op te maken. De 100 mooiste kerken van Noord-Brabant geeft een beeld van de oudste en de jongste kerken, van romaans via gotiek, barok en neostijlen tot de Bossche School. Van gebouwen die nog in gebruik zijn als kerk tot herbestemde kerken. Een wereld aan christelijk geïnspireerde kunst, een onmisbaar hoofdstuk uit onze geschiedenis. Van de oudste romaanse toren, via een ‘heidens’ kerkje naar alleenstaande middeleeuwse dorpstorens.

Van offerblokken voor de armen, barokke schilderijen en het mooiste orgel van Europa. Van gotiek en neogotiek. Honderden foto’s van Marc Bolsius en rake teksten van Wies van Leeuwen geven een meeslepend beeld van een waardevolle cultuurschat.Enter the sum

Related Archive BooksRelated Books


Comments

Comments for "De 100 mooiste kerken van Noord-Brabant":


arkangelshakespeare.com

©2011-2015 | DMCA | Contact us