Introduktion till klinisk psykiatri Christer Allgulander

ISBN: 9789144049366

Published: March 2008

Paperback

318 pages


Description

Introduktion till klinisk psykiatri  by  Christer Allgulander

Introduktion till klinisk psykiatri by Christer Allgulander
March 2008 | Paperback | PDF, EPUB, FB2, DjVu, AUDIO, mp3, RTF | 318 pages | ISBN: 9789144049366 | 7.16 Mb

Syftet med boken är att ge grundläggande kunskaper om psykiska sjukdomar och beroendesjukdomar. Symtom och yttringar beskrivs, liksom de behandlingar som granskats vetenskapligt. Vad är schizofreni? Hur bedömer man självmordsrisk? Vilka vetenskapligtMoreSyftet med boken är att ge grundläggande kunskaper om psykiska sjukdomar och beroendesjukdomar. Symtom och yttringar beskrivs, liksom de behandlingar som granskats vetenskapligt. Vad är schizofreni? Hur bedömer man självmordsrisk? Vilka vetenskapligt prövade behandlingar finns för depression? Hur talar man med en människa som är ångestfylld, drogpåverkad, manisk, självdestruktiv eller som hör befallande röster?

Hur skapar man en tillitsfull atmosfär? Vad händer i hjärnan hos den som blir psykiskt sjuk? När måste man ta hand om en psykiskt sjuk mot hans eller hennes vilja?Psykiska sjukdomar omges av myter och kan medföra socialt stigma. Boken kan förhoppningsvis reducera stigma genom att sätta ord på symtom, förklara sjukdomsförloppen och inge hopp om behandlingsframgångar och bättre livskvalitet.Klinisk psykiatri vänder sig till studerande och yrkesverksamma inom vårdområdet samt andra med yrkesansvar för psykiskt sjuka personer, till exempel socialsekreterare, boendestödjare, domare, nämndemän, advokater och poliser.

Närstående och patienter kan också ha nytta av att läsa boken.På bokens webbplats finns länkar till fördjupningslitteratur och vetenskapliga artiklar. Med boken följer en dvd-skiva som kan användas som självstudiematerial. På skivan finns filmer som visar olika yttringar av psykisk sjukdom, och hur det går till i praktiken när patienter tas in med tvång. Anhöriga till psykiskt sjuka intervjuas, och dessutom visas hur man intervjuar en patient för att få fram en diagnos.Enter the sum

Related Archive Books

  1. 21.06.2011Sarı Mustafam
  2. 27.10.2011Paying Rent


Related Books


Comments

Comments for "Introduktion till klinisk psykiatri":


arkangelshakespeare.com

©2011-2015 | DMCA | Contact us